Ingredienser till ca 24 st.
25 gram jäst
2,5 dl vatten
8 dl mjöl (fast jag använde bara 6 dl..)
1,5 tsk salt
0,5 dl rapsolja
flingsalt
vita sesamfrön
Gör så här:
Smula jästen i skålen.
Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader, och lös sedan upp jästen med en del av vattnet. Häll sedan i resten av vattnet och saltet.
Tillsätt hälften av mjölet och oljan och arbeta sedan in resten av mjölet.
Låt jäsa i ca 20 minuter, till dubbel storlek.
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela degen i två bitar och kavla ut varje del tills den är ca 1/2 - 1 cm tjock.
Pensla med vatten, och strö över salt och sesamfrön.
Skär degen i ca 1 cm breda remsor.
Skruva de avlånga bitarna, lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 10 minuter.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter, tills de är gyllenbruna.
Om bröden inte blir spröda kan man torka dem i ugnen genom att stänga av värmen och öppna luckan, så torkar de fort.
Det där lät inte allt för avancerad *ler*
SvaraRaderaTACK
O, jag borde ha kommit i går kväll i alla fall... ;) Ser läckert ut - du är DUKTIG, du!!!
SvaraRadera