2009/10/12

Turkiet

Vilken resa! Det känns som om vi hunnit med sjukt mycket på kort tid.
Planet mellan Vasa och Helsinfors var helt okej, och ännu på väg till London visste vi inte att vi redan hade bekymmer.
Vi hade tydligen motvind hela vägen så vi var ordentligt försenade när vi anlände till heathrow. Den 1 1/2 timme vi skulle vänta där fövandlades till minuter och vi fick springa sprintlopp kors och tvärs över flygfältet för att hinna lösa ut biljetter och hitta rätt gate och få gå ombord på planet och liknande. Vi fick också veta att våra väskor inte skulle hinna med till Istanbul. Nästa bud löd att väskorna skulle hinna med i alla fall, så vi trodde allt var frid och fröjd.
När vi kom till Istanbul och skulle hämta väskorna så kom allas väskor utom mors och fars.
Sedan fick vi sitta och vänta i en och en halv timme, så konstaterade perosnalen att väskan fortfarande var i London men att den borde komma följande morgon.

Nästa morgon konstaterades att väskan av någon outgrundlig anledning blivit skickd till Helsingfors(?!!), men de skulle skicka den med ett plan som skulle komma till Istanbul kl. 5.
Efter en dag i gamla Istanbul (Hagi Sofia, Blå mosken, hippodromen...) så skulle vi hämta väskan, men konstaterade att tågstationen låg längre bort än väntat så vi fick rusa iväg efter en taxi för att hinna med tåget till Konya.

Sedan var det förstås något fel på tåget, så vi fick vänta en god stund innan vi kom iväg. Nu sitter vi i alla fall på bussen från Konya till Alanya och hoppas att resten av semestern ska bli lite luganre...

Men, vi hade i alla fall tur med vädret..! Solen skiner och det är varmt och skönt, och landskapet är otroligt vackert!

5 kommentarer:

  1. Vi följer med spänning ert äventyr. Inte en helt vnlig charter med andra ord. Hoppas att hotellet är bra och att vädret håller i sig. Ni har säkert upplevt mer än de flesta redan! Tur att du fick din väska så mamma får låna det hon behöver!! Hoppas få höra mer snart.Kram

    SvaraRadera
  2. Bilder blider mli! :D Du måst ståpp opp na bilder! *nyfiken* //Evelina

    ps. ja fatta itt me åp hitche ti komentier.. :P Å nu har ja itt min bättre hälft vid min sida, han ha stukit iväg ti sverige så e vort namne ten nu! :P

    SvaraRadera
  3. Sådär annars bara kom AH med en plastkasse full med rensade trattkantareller och en mindre kasse med blek taggsvamp (lika goda som kantareller)så kom hem nu så blir det nami!!!! Han flyttar från Stenlyckan på onsdag.

    SvaraRadera
  4. Låter skoj! Njut - trots diverse små missöden längs vägen!

    SvaraRadera
  5. Det låter precis som en en resa i er smak - resan som har Det Lilla Extra! :) Tur att det inte var Hampus kappsäck som var borta; hur skulle han ha klarat ett dygn utan kniv, ficklampa, reissumies osv.... ;)

    SvaraRadera