På sistone har vi ätit väldigt mycket klyftpotatis här i Vasa, både roligare och godare än vanliga kokta potatisar.
De är superenkla att göra också, så om ni inte vet vad ni ska laga någon dag så kan ni ju alltid pröva de här:
Tag x antal potatisar (beroende på hur många ni är) och tvätta dem.
Skala dem inte, utan skär dem bara i klyftor och lägg dem på en plåt.
Pensla klyftorna med lite olivolja.
Strö över grovt salt och lite peppar
In i ugnen i 200 grader, ca 30 minuter och det är klartt!
Dagens middag; klyftpotatis, köttfärsbiff, gräddsås med smak av soya och svartvinbärsgele, gurka och samma svartvinbärsgele som finns i såsen
Det såg gott ut det där, speciellt gräddsåsen med svartvinbärsgele. Måste nog prova det någon dag, trots att vi i vårt hus helt borde undvika gräddsås av någon konstig anledning...
SvaraRaderaMen ni båda på Kråkfjärdsgatan är så spinkiga att ni nog behöver litet grädde! :)
SvaraRadera