2009/09/22

Geocaching

Tänkte att jag skulle berätta lite mer om geocaching, ifall någon blev intresserad av mina luddiga inlägg tidigare.
Geocaching är en sport som har anhängare över hela världen. Det enda man behöver är en gnutta nyfikenhet och en GPS.
Det finns cachar gömda överallt runt omkring oss, och de allra flesta vet inte ens om att de finns där. För att hitta de här gömda "skatterna" ska man göra sig medlem på www.geocaching.com (där kan man också hitta mer information om vad geocaching innebär). När man väl är medlem kan man bara knappa in det område man befinner sig i och få exakta koordinaterna till gömda cachar i närheten.
När man väl hittat en gömma finns där alltid en logg där man kan skriva sitt namn och så kan man byta saker som finns i lådan. Regeln är att om man tar något därifrån måste man lägga till något också. Man ska förstås försöka hitta skatterna så diskret som möjligt, för att inte andra ska få tag på dem och förstöra dem.

Som ni säkert såg så råkade vi hitta ett geocoin här om dagen.
(För tillfället har vi faktiskt 3 st) Det är mynt med speciella mål, vart och ett har ett serienummer som gör att man kan spåra det och se varifrån det har kommit och också vart det tar vägen efter att man har lämnat det i någon annan cache.
Det är alltså meningen att de ska resa från cache till cache och vad man ska göra med det beror alltid på vad ägaren vill. Målet med det första vi hittade var att åka världen runt, ett av de andra vi har vill komma så långt norrut som möjligt.
Mynten gör det hela lite mer spännande, man vet aldrig vad man hittar i nästa cache!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar