2010/10/12

Dinner

Hemlagad pizza med chili-vitlök-tomatsås, köttfärs, paprika och rödlök och chokladshotar till efterrätt.



Nu bullar vi upp med lite godis och tittar på Halv 8 hos mig på tv4-play. (Är inte det ett program man måste älska? Fast egentligen är det ju nog Helge Skog, berättarrösten, som gör det!)

Här kommer annars receptet på chokladshotarna om det är någon som vill ha det: (de är faktist jättegoda, även om de inte ser så smarriga ut på bilden..)

CHOKLADSHOT MED BÄR
(4 små koppar eller glas)

1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad (70%)
frusna bär till garnering
gelésocker

Hetta upp grädden i en kastrull, ta kastrullen av plattan och bryt i chokladen. Rör tills chokladen smält. Häll upp i glas och ställ kallt en stund. Lös upp gelésocker enligt anvisningar på paketet. Placera de frusna bären på chokladkrämen och häll försiktigt det upplösta gelésockret över.
Den här desserten kan också avnjutas varm. Slå då den varma chokladen över bär eller frukt.

(Jag hade frusna blåbär som garnering idag, men man kan med fördel använda hallon eller jordgubbar som ger mer färg år efterrätten.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar